Boslabs

Boslabs En De Waarde Van Dingen

Boslabs en de waarde van dingen

Boslabs is het creatief atelier van kunstencentrum Het Bos in Antwerpen. Een los-vaste groep van vrijwilligers, kunstenaars en ongeveer een 30-tal jongeren met verschillende culturele achtergronden, nationaliteiten en talen geven samen de Boslabs vorm en inhoudt. Iedere woensdagmiddag komen we samen in Het Bos om aldaar te werken aan kunst.

Tien goedgevulde archiefdozen vormden de afgelopen periode de aanzet, het vertrekpunt en de rode draad doorheen de Boslabs-werking. De dozen werden geschonken door onze buren van het MAS. Ze waren oorspronkelijk onderdeel van de kruistocht van filosoof/verzamelaar Jaap Kruithof tegen de wegwerpmaatschappij, in het kader hiervan verzamelde hij doorheen de jaren een schat aan objecten onder het motto: ‘We gooien te veel weg en we gooien het verkeerde weg’. 

We hebben als collectief van onderzoekers, knutselaars, doeners, denkers en makers samen de Kruithofcollectie eigen gemaakt en zijn aan de slag gegaan met klei, zeefdruk, verf, hout en allerhande materialen. Onderwijl trapten we belachelijk veel lol, leefden we ons creatief uit en bouwden we traag aan een eigen installatie die we de komende maand enthousiast exposeren.

Openingsuren tijdens de weekenden in april:
vrijdag 17u-22u
zat 12u-22u
zon 10u-16u
Pre finnisage woensdag 29 april 13u-16u
finnisage donderdag 30 april 19u-22u

Artists: Boslabs

Also happening at Boslabs En De Waarde Van Dingen