Bram Van Meervelde, frederik lizen

Bram van Meervelde & Frederik Lizen

We nodigen de twee kunstenaars Frederik Lizen en Bram Van Meervelde uit om iets met de buitenkant van Het Bos te doen.
Of iets met de buiten, tout court. Het oorspronkelijke plan was om hen in volledige individualiteit loos te laten gaan, maar de heren besloten spontaan om samen te werken.

Vanaf maandag starten ze met het werken aan een installatie op het plein voor Het Bos en een muurschildering op houten panelen aan de gevel van Het Bos. Dat de werken met elkaar in interactie gaan treden staat vast, dat de werken tijdens de gehele maand juli zullen veranderen, transformeren en aangepast worden ook. We openen op donderdag 2 juli , waarna het werk (en de transformatie van het werk) de gehele maand juli te zien zal zijn. We eindigen op vrijdag 31 juli met een finissage!

"We laten ons hierbij inspireren door de locatie van Het Bos, die bovenop de ingang geplaatst wordt van wat vele bewoners van Antwerpen zullen kennen als: de konijnenpijp, een tunnel voor auto’s onder de Schelde.
Zo spelen we met het idee om op het plein een variatie aan pijpen tentoonstellen, ingegraven als ware het de ingangen naar een ondergrondse stad van een langorig volk gekend als konijnen… De muren aan de gevel zullen op hun beurt refereren naar de inwoners ervan, door de bewoners alsook hun doen en laten te portretteren."

Artists: Bram Van Meervelde, frederik lizen

Also happening at Bram van Meervelde & Frederik Lizen