Extra Academy: Chris Evans

EXTRA ACADEMY
Extra Academy organiseert een open programma van lezingen, performances, workshops en screenings rond artistieke praktijk, reflectie en onderzoek. Het platform is er een waarbij deelnemers kennismaken met praktijken en visies die niet of nauwelijks in de media of het kunstonderwijs aan bod komen. Zo ambiëren ze een veel ruimer beeld te scheppen van de gelaagdheid en rijke complexiteit van wat een hedendaagse artistieke praktijk kan betekenen in dialoog met o.a. kunsthistorische, socio-politieke, filosofische en economische implicaties.

CHRIS EVANS
Het werk van Chris Evans ontwikkelt zich vaak door gesprekken met mensen uit verschillende lagen van de bevolking, geselecteerd op basis van hun openbare leven of symbolische rol. Beelden, brieven, tekeningen, filmscripts en logge sociale situaties die hierdoor ontstaan, zijn indexen van een grotere structuur waardoor Evans opzettelijk de rol van kunstenaar en patroon, auteur en muze verwart. Chris Evans werkt vanuit Brussel en Londen en geeft les aan De Ateliers academie in Amsterdam.

De lezingen starten om 19u scherp en alsof dat nog niet volstaat kan u nà deze Extra Academy, samen met de gasten en de deelnemers, de benen onder de eettafel steken voor een diner van Otark. Reserveren hiervoor is aan te raden via otarkproductions@gmail.com.