Moritz Kung

Extra Academy: MORITZ KÜNG

EXTRA ACADEMY
Extra Academy organiseert een open programma van lezingen, performances, workshops en screenings rond artistieke praktijk, reflectie en onderzoek. Kunstenaars Nico Dockx en Steve Van den Bosch cureren het geheel en putten hiervoor uit hun persoonlijke, professionele netwerken en dit in functie van problematieken die door de studenten worden aangebracht of die voortkomen uit hun ervaringen als kunstenaars/docenten met de praktijk van de studenten. Het platform dat ze bieden is er een waarbij deelnemers kennismaken met praktijken en visies die niet of nauwelijks in de media of het kunstonderwijs aan bod komen. Zo ambiëren ze een veel ruimer beeld te scheppen van de gelaagdheid en rijke complexiteit van wat een hedendaagse artistieke praktijk kan betekenen in dialoog met o.a. kunsthistorische, socio-politieke, filosofische en economische implicaties.

Moritz Küng
De in Barcelona wonende Moritz Küng is een onafhankelijk tentoonstellingsmaker, criticus en boekredacteur. Zijn werk richt zich vooral op de kruising met beeldende kunst en architectuur. Verder publiceert Kung kunstenaarsboeken: zijn recente publicaties omvatten twee catalogi raisonné: The Book (s) van Peter Downsbrough (2011), en Books & Posters van Heimo Zobernig (2016). Hij studeerde in 1988 af aan de Gerrit Rietveld Academie in Architecture Design en werkte voor instellingen zoals het Architektur Forum in Zürich; Le Magasin in Grenoble; kunstencentrum deSingel in ons aller Antwerpen & centre d'art Casino in Luxemburg. Hij organiseerde grootschalige projecten voor de culturele hoofdstad festiviteiten in Brussel (2000).

De lezingen starten om 19u scherp en alsof dat nog niet volstaat kan u nà deze Extra Academy, samen met de gasten en de deelnemers, de benen onder de eettafel steken voor een diner van Otark. Reserveren hiervoor is aan te raden via otarkproductions@gmail.com.

Artists: Moritz Kung