Virginie Bailly, Karel Breugelmans, Johan Creten, Luc Dondeyne, Wouter Feyaerts, Thomas Huber, Mehdi-Georges Lahlou, Allart Lakke, Jörg Madlener, Thomas Raat en Jenny Watson.

Galerie Transit @ Faculty Club Leuven

In april 1989 opende wijlen Jan Hoet galerie Transit in Leuven. In 1998 verhuisde de galerie naar Mechelen, maar is nu even terug in Leuven en te gast in Faculty Club. Galerie Transit toont en promoot internationale actuele kunst waarbij niet gekozen wordt voor een bepaald medium maar waarbij alle kunstvormen in aanmerking komen: schilderijen, tekeningen, sculpturen, foto’s, video’s en installaties. Het betreft steeds kunst die misschien bij een eerste blik evident en vanzelfsprekend lijkt, maar bij verdere exploratie vragen stelt en tot dialoog uitnodigt. Transit brengt in het historisch kader van de gerestaureerde gebouwen van het Groot Begijnhof van Leuven een selectie werken van kunstenaars waarmee de galerie reeds 30 jaar samengewerkt. Deze tentoonstelling biedt een unieke inkijk in ‘Het DNA van galerie Transit‘. Actuele kunst spoort aan tot reflectie, biedt denkmodellen voor de toekomst en is één van de bronnen waaraan de maatschappij zich inspireert. Hedendaagse kunst biedt immers mogelijkheden én herinnert ons aan datgene wat het heden openstelt voor de vragen van de toekomst en van het heden. In zijn volle betekenis is hedendaagse kunst bedoeld om het historische heden aanwezig te stellen. Faculty Club biedt hiervoor een bijzonder boeiende omgeving.

Artists: Virginie Bailly, Karel Breugelmans, Johan Creten, Luc Dondeyne, Wouter Feyaerts, Thomas Huber, Mehdi-Georges Lahlou, Allart Lakke, Jörg Madlener, Thomas Raat en Jenny Watson.

Also happening at Galerie Transit @ Faculty Club Leuven