12.11.2017–31.01.2018 Guy Vandenbranden: Paintings, Sculptures & Gouaches Callewaert Vanlangendonck Collection
Guy Vandenbranden: Paintings, Sculptures & Gouaches
Artists:

Guy Vandenbranden

Binnenkort is het vijf jaar geleden dat Brecht Callewaert en Yoeri Vanlangendonck hun galerie openden in de Wolstraat te Antwerpen met een expo rond de Belgische abstracte kunstenaar Guy Vandenbranden.

Zij waren goed bevriend met de constructivist en kregen na diens overlijden in 2014 het beheer over zijn archief én artistieke nalatenschap. Een lijvige monografie over Vandenbranden en een prominente plaats in hun galerie, die verder kunstenaars als Paul Van Hoeydonck, Gilbert Swimberghe, Luc Peire, Jan Dries en Mark Verstockt promoot, was dan ook een evidentie voor Callewaert en Vanlangendonck. Wat is er dus passender dan hun jubileum te vieren met een grote retrospectieve van Guy Vandenbranden?

Vanaf zondag 12 november tot en met 31 januari staan een veertigtal schilderijen, sculpturen en gouaches uit de periode 1952-2014 te koop in hun nieuwe ruimte aan de Sint-Jacobstraat 17.

Opening:

Zondag 12 november 2017 feestelijke vernissage van 14u tot 18u. Inleiding om 15u door Ernest Van Buynder, voorzitter vrienden M HKA.