Museum Night at M HKA

FOREVER YOUNG @M HKA
19:00 – 01:00

Het M HKA verwelkomt je tijdens Museumnacht! Je zal zeker niet alleen zijn, je brengt namelijk je innerlijke kind mee. En wees er maar zeker van dat die inwendige ondeugende uk zich zal uitleven. Leef je uit op een artistiek verantwoorde bowlingbaan of draai een kauwgomballenautomaat leeg in de tentoonstelling Museum Spelen. Speciaal voor deze avond zetten we het ballenbad, de pot choco en de ijscoman klaar. Je hoeft niet op tijd thuis te zijn, mama en papa hebben geen uur gegeven.

(NIET) MET ETEN SPELEN
Spel/ontspanning

Museumzalen die ‘zo schoon zijn dat je er van de grond kan eten’? Kuch. Niet tijdens museumnacht. Vanavond breng je geen brood op de plank, maar laat je je volledig gaan. Het broodkruis van René Heyvaert inspireert om te spelen met eten. Wie wint, heeft prijs. En welke prijs smaakt zoeter dan een boterham met choco?

M HKA’S KINDERSCHOENEN
Rondleiding
19:00, 19:30, 20:00, 20:30, 21:00, 21:30
duur: 30’

Ook musea voor hedendaagse kunst zijn ooit klein geweest. Tijdens deze flashback rondleiding maak je kennis met kunstwerken die iets kunnen vertellen over de eerste levensjaren van het M HKA. Hoe Christoph Terlinden het Muhka van de ‘U’ beroofde of hoe Gordon Matta-Clark de basis voor het museum legde door als anarchitect Office Baroque te transformeren, dat kom je hier te weten.

DE VERJONGINGSKUUR
Spel/ontspanning
19:00 – 21:00

Vergeet botox, gezichtsyoga, en hyaluronzuur. Een dikke laag schmink in de kleuren en vormen van M HKA’s kunstwerken doen alle rimpels zo verdwijnen. Innerlijke kraaienpootjes vervagen zo door het spelen van gezelschapsspellen en het kleuren van prenten. Ook voor wie nog geen rimpels heeft.

RE:ANKER – Ignace Cami
Performance
20:00 – 20:30

Geïnspireerd door hedendaags erfgoed uit vervlogen tijden, trakteert Ignace Cami op versgebakken speculoos, omringd door een koor van zoetgevooisde stemmen. De taal van de liederen herkent u misschien. Benieuwd? Kom luisteren en smullen.

IK MIS U
Spel/ontspanning
19:00 – 00:00

Iets kwijt? Een ring, 5 frank, wat kauwgom of een verloren sok… Onderin het ballenbad kan je winnen of verliezen. Maar of je er ook de missende ‘U’ van M HKA terugvindt? Verlies jezelf en je zorgen tussen de plastic ballen, wie weet levert het een prijs op.

EN TOEN?
Dansen
21:00 – 00:50

Voor wie nog niet naar huis wil gaan... Op de dansvloer laten we nog één keer het kind in ons los.

Special: ‘K VRAAG HET AAN
Dansen en zingen
21:00 – 21:30, 22:30 – 23:00

Met blozende kaken en een klein hartje: vraag je het aan? Groen licht of niet: zing solo of bewijs het hier als duo. Museumnacht afsluiten in stijl kan in het M HKA. Met of zonder dansbenen en/of microfoon in de hand: dat bepaal je zelf.

Also happening at Museum Night at M HKA