New Narratives | Rondleiding met Nyiragasigwa Hens

Elke maand vragen we een gastspreker om nieuwe verhalen (narratieven) toe te voegen aan de collectie en tentoonstellingen in het FOMU. Als deelnemer word je uitgenodigd om mee te denken over deze nieuwe betekenissen en hierover in gesprek te gaan met elkaar. Elke rondleiding vertrekt vanuit het persoonlijk perspectief van de gastspreker. Het thema en de aanpak is dus telkens anders.

👉 De New Narratives rondleiding sluit aan bij de tentoonstelling 'Claude Samuel Zanele' (tot 10.02.2019 te zien in het FOMU)
👉 De rondleiding valt tijdens de openingsuren van het museum. Je kunt met je toegangsticket voor het FOMU gratis aansluiten. (€10, €3 voor -26 jaar, gratis voor -18 jaar)

Nyiragasigwa Hens is een Belgisch-Rwandese docent/actrice. Ze is coach van Zeemeermin, gespeeld door Jaouad Alloul. Nyira werkt al jaren met jongeren in Brussel, via theater, poëzie en beweging. Ze werkte eerder al voor De Veerman, CC Berchem, CC Deurne, Theater Luxemburg, Kunst in Zicht... Nyira maakte tevens "Boom Toudou", een monoloog voor kinderen over haar levensverhaal, in een regie van Dahlia Pessemiers-Benamar. Daarbovenop komt ze ook op voor de belangen van Rwandees geadopteerden in Vlaanderen. Hierover verscheen een driedelige reeks in HUMO.

De activiteiten bij de expo Claude Samuel Zanele zijn gecureerd door Melat G. Nigussie

Also happening at New Narratives | Rondleiding met Nyiragasigwa Hens