Daniel Buren, Willy De Sauter, Guy Mees, charlotte posenenske, Perry Roberts

over ritme, motief en ruimte

Kunst is een verhaal van ontmoetingen, een combinatie van eigenschappen: hoofd en hart, verstand en gevoel. Al blijft er een vertaling nodig om dit gevoel te duiden.
‘Over ritme, motief en ruimte’ bundelt het werk van vijf kunstenaars: Daniel Buren, Willy De Sauter, Guy Mees, Charlotte Posenenske en Perry Roberts.

‘Over ritme, motief en ruimte’ gaat over harmonie, reflectie en inzicht.
Als metteurs-en scène regisseren ze met hun kunstwerken een architecturaal spel van herhalingen en pauzes, van kleurvlakken en subtiele ingrepen. De tentoonstelling vormt een netwerk van ingrepen, kleine gebeurtenissen die op elkaar inwerken, en elkaar becommentariëren. Voor elk van deze kunstwerken is verantwoordelijkheid de onderliggende voorwaarde, het is de belangrijkste spelregel in hun praktijk. Kunstenaars verzetten zich tegen de gevestigde orde en tonen hun werk los van tradities. Ze halen de bestaande conventies onderuit. Deze tentoonstelling toont ons de noodzaak van samenwerking en het kritisch analyseren van machtsstructuren, maar bovenal de grote poëzie en denkkracht van kunstenaars.

Artists: Daniel Buren, Willy De Sauter, Guy Mees, charlotte posenenske, Perry Roberts

Also happening at over ritme, motief en ruimte