Paul Rigaumont

PAUL RIGAUMONT "HET GEDULD VAN DE AARDE” (verlenging)

Met deze tentoonstelling willen we u uitnodigen om kennis te maken met een keuze uit het oeuvre van Paul Rigaumont, filosoof en medebezieler van de filosofische kring Aurora te Antwerpen.

‘Wat wij doen wordt nooit begrepen, maar altijd enkel geloofd of gelaakt.’

Met dit citaat uit Friedrich Nietzsches De vrolijke wetenschap, (paragraaf) 264, begint Paul Rigaumont zijn eigenzinnige kunstenaarstraject en zal hij, ongeacht wat anderen erover denken, de vrijheid nemen om de kunst en het schilderen voor zichzelf te ontdekken.

Met zijn schilderijen nodigt hij ons uit om deel te nemen aan zijn zoektocht en ontdekkingsreis, en laat hij het aan de toeschouwer over om zich te verliezen in zijn abstracte composities. Op die manier krijgt de toeschouwer willens nillens een indruk van wat beeldende kunst volgens de kunstenaar kan zijn.

Het werk van Paul Rigaumont kan men bekijken zoals men een gedicht leest, een gedicht dat hij in en met de tijd opbouwt uit verschillende impressies, gedachten en taal om zo tot een filosofie van de vrijheid door te dringen en een poëtische weerstand tegen deze wereld op te bouwen.

Bij het werk van Paul Rigaumont is zopas een eerste monografie verschenen, getiteld 'Paul Rigaumont Retrospectief'. Het is een boek in eigen beheer, met teksten van Olga Rigaumont-Tanghe, Matti Brouns en Christian Van Haesendonck. Selectie van beeldmateriaal door Christian Van Haesendonck, boekcompositie door Herman Houbrechts. Hardcover, gebonden, 28,5 x 20,5 cm, 46 foto's, 95 pagina's gedrukt in een oplage van 300 exemplaren.
Prijs 35€ (in de galerie)

Artists: Paul Rigaumont