22.11.2018–25.11.2018 Two Wrongs Make A Right Het Bos
Artists:

Dries Depoorter, Gerard Herman, Younes van den Broeck, Edward Akrout en Jakob S. Boeskov.

EXPO: TWO WRONGS MAKE A RIGHT
Met werk van onder meer Dries Depoorter, Gerard Herman, Younes van den Broeck, Edward Akrout en Jakob S. Boeskov.

Een expo over scheve vastberadenheid en de retorische gewoonte om een vraag te gebruiken als antwoord op een vraag. Two wrongs make a right toont video’s, installaties en performances rond buigzame principes en gedeelde verantwoordelijkheden.

In oktober verschijnt het volledige programma online en op papier, hier alvast een tipje van de sluier.

Dries Depoorter - Jaywalking
Dries Depoorter is een zogenaamde ‘media artist’. Niet alleen omdat hij ‘Media Arts’ in Gent studeerde, vooral omdat het meeste van zijn werk draait rond het internet, privacy, online identiteit en surveillance. In Het Bos poot hij zijn installatie ‘Jaywalking’ neer. Monitors tonen live beelden van passanten die door het rood licht wandelen. De beelden zijn afkomstig van onbeveiligde beveiligingscamera’s in verschillende landen. Depoortere stelt ons voor een dilemma: geven we de nietsvermoedende jaywalkers aan, of niet?

Edward Akrout en Jakob S. Boeskov - Quantum Political Feedback
In dit videowerk combineren de makers pseudowetenschap met herhaling om de link tussen technologie en waarheid te onderzoeken. Een e-meter wordt gebruikt als grof en ongevoelig meetinstrument. Stellingen worden voorgelezen en herhaald door de participanten. Door continue repetitie bouwen de proefpersonen een relatie op met de gesproken woorden, die na een tijd de lading krijgen van ervaringen en uiteindelijk de status verwerven van persoonlijke overtuigingen. Een actuele portie maatschappijkritiek, maar vooral een indrukwekkend videowerk over de manipulerende kracht van herhaling.

De Imagerie i.s.m. Beau Delagaye