Weekend van het Zuid

Van 16 tot en met 19 mei viert het M HKA mee het weekend van het Zuid. Dan zetten we de wijk Het Zuid in de kijker. Je mag je aan tal van activiteiten verwachten in en om het M HKA. Het ganse weekend geldt gratis toegang tot het museum en de activiteiten.

Van 16 tot en met 19 mei zet de stad Antwerpen wijk het Zuid in de verf met het weekend van het Zuid. En M HKA viert mee. Je mag je aan tal van activiteiten verwachten in en om het M HKA. Het ganse weekend geldt gratis toegang tot het museum en de activiteiten.

Donderdag 16 mei
Vanaf 20 uur: Openingsfeest Antwerp Art Weekend
Museumzalen open tot 23 uur
Programma volgt snel.

Vrijdag 17 mei
Sluit aan bij de gegidste rondleiding ‘Werken in dialoog met het gebouw’. Een gids toont je kunst op verrassende plekken in het museum. Er is een rondleiding om 13 en 15 uur. Je hoeft vooraf niet te reserveren. Verzamelen in de leeszaal op het gelijkvloers.

Zaterdag 18 mei
Op zaterdag leggen we je extra in de watten:

14 tot 15 uur: Expo: Rondleiding met Dennis Tyfus in de expo Jim Shaw — The Ties That Bind.
15 tot 16.30 uur: Superhost: Kunstenares Antje Majewski in gesprek over de oorsprong van appels.
16 tot 18 uur: In Situ: Antwerps kunstenaar Vedran Kopljar opent zijn In Situ-presentatie met een performance
Zondag 19 mei
Van 12 tot 16 uur, doorlopend: Laat je portret schilderen op het dakterras. Naar aanleiding van de slotdag van de expo Jim Shaw — The Ties That Bind organiseert het M HKA in samenwerking met Fameus een sessie portretschilderen. Kunstenaars worden nog bekend gemaakt. Details volgen.

Also happening at Weekend van het Zuid